Η KAMA TYRES εκσυγχρονίζει το μοντέλο της KAMA NF 202
15 Feb

Η KAMA TYRES εκσυγχρονίζει το μοντέλο της KAMA NF 202

Posted By:John DoeTimes Read:947Comments:0

Η KAMA TYRES, η κατασκευαστική επιχείρηση ελαστικών του Ομίλου TATNEFT, βελτίωσε το ελαστικό KAMA NF 202 για το τιμόνι 315/70R22.5. Κατά την ανάλυση της χιλιομετρικής απόδοσης του μοντέλου υπό διάφορες συνθήκες οδήγησης και λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες των καταναλωτών, η περιοχή των ώμων- πλευρικών του ελαστικού εκσυγχρονίστηκε προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η εμφάνιση συγκέντρωσης καταπόνησης και τελικών παραμορφώσεων. Επί του παρόντος, όλες οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και το καινούριο ελαστικό παράγεται στα αναβαθμισμένα καλούπια.


Τα ελαστικά KAMA NF 202 από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εγκατάσταση στον μπροστινό άξονα (τιμόνι) φορτηγών διαφόρων μεταφορικών δυνατοτήτων για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και περιφερειακών. Επιτυγχάνεται καλή πρόσφυση τόσο σε ξηρές όσο και σε υγρές επιφάνειες λόγω της παρουσίας τεσσάρων διαμήκων οδοντωτών αυλακώσεων και κυματοειδών ελασμάτων στην επιφάνεια του πέλματος. Η ομοιόμορφη κατανομή φορτίου και η αυξημένη χωρητικότητα φορτίου οφείλονται στα ελάσματα στις ζώνες ώμου του πέλματος, τα οποία χωρίζουν τις ζώνες σε ξεχωριστά μπλοκ. Η καλή πρόσφυση και η χαμηλή αντίσταση κύλισης εξασφαλίζονται από ένα καλά μελετημένο σχέδιο πέλματος με πέντε φαρδιές νευρώσεις.


«Το πιο φορτωμένο μέρος όταν το ελαστικό έρχεται σε επαφή με το δρόμο είναι η περιοχή των ώμων. Τα ελαστικά του άξονα δέχονται αυξημένη πίεση κατά την είσοδο σε στροφές με υψηλή ταχύτητα, καθώς εκτός από τις ακτινικά κατευθυνόμενες δυνάμεις, ισχύουν και οι εγκάρσιες δυνάμεις. Η μακροχρόνια χρήση των ελαστικών που δέχονται το μεγαλύτερο φορτίο στη μέγιστη ταχύτητα, ή η χρήση τους σε μειωμένη πίεση, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαφόρων παραμορφώσεων. Για να ελαχιστοποιήσουμε την εμφάνιση αυτών των συνεπειών, πραγματοποιήσαμε εργασίες για τον εκσυγχρονισμό της περιοχής του ώμου του ελαστικού. Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε όλα τα μοντέλα της σειράς KAMA NF 202 », λέει ο Timur Sharipov, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Kama Trading House.


Τα ελαστικά KAMA από ανοξείδωτο χάλυβα είναι αξιόπιστα και ανθεκτικά και έχουν επίσης τη δυνατότητα επέκτασης του κύκλου ζωής. Έτσι, η διπλή αναγόμωση και η επακόλουθη πρόσθετη κοπή του πέλματος των χαλύβδινων ελαστικών KAMA αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών στα 700 χιλιάδες χιλιόμετρα. Η KAMA TIRES, η κατασκευαστική επιχείρηση του Ομίλου TATNEFT, προσφέρει ειδικούς όρους για τη συντήρηση του KaMaRetread.