Πρόγραμμα Εγγύησης Ελαστικών

Η Petrana Tyres επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρίας «OOO TRADING HOUSE KAMA (LLC) » των ελαστικών KAMA-VIATTI στην Ελλάδα, προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε καταναλωτή- αγοραστή 4 ελαστικών που ανήκουν στις κατηγορίες κάλυψης, αντκατάσταση του ελαστικού που αγόρασε, εάν υποστεί τυχαία και μη επισκευάσιμη ζημιά όπως π.χ. χτύπημα σε πεζοδρόμιο, λακκούβα, κόψιμο κ.α.

Όροι Ισχύος Εγγύησης Ελαστικών

Η εγγύηση ισχύει για 1 χρόνο ή για τα πρώτα 20,000 χλμ. , από την ημερομηνία αγοράς των ελαστικών και αφορά το πρόσωπο το οποίο αναγράφεται στο πιστοποιητικό εγγύησης.

Η εγγύηση καλύπτει ΜΟΝΟ

 1. Οχήματα επιβατικά και SUV με ελληνικές πινακίδες.
 2. Οχήματα που κινούνται – η ζημιά έχει προκληθεί αποκλειστικά σε δρόμους της Ελλάδας.
 3. Πελάτες που αγόρασαν 4 ελαστικά.

Εξαιρέσεις από την εγγύηση

 1. Βαρέα οχήματα <3500 kg.
 2. Επαγγελματικά φορτηγά και ημιφορτηγά.
 3. Οχήματα που χρησιμοποιούνται για εκμίσθωση, χρονομίσθωση, ενοικίαση, σε αγώνες, σχολές οδηγών, ταξί, σε δημόσιες υπηρεσίες, εταιρικά, αστυνομικά, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, καθώς και οχήματα για χρήση εκτός δρόμου.
 4. Ζημιές που προκλήθηκαν από μηχανικές ατέλειες στο όχημα, χρήση ακατάλληλων ζαντών, πίεση αέρα διαφορετική από εκείνη που ορίζεται από τον κατασκευαστή, φορτία που υπερβαίνουν εκείνα που ορίζει ο κατασκευαστής και αναγράφονται επάνω στο ελαστικό.
 5. Οχήματα που ανήκουν προσωρινά σε μια επιχείρηση με σκοπό την μεταπώλησή τους ή την επισκευή τους.
 6. Ζημιά που προκλήθηκε κατά την τοποθέτηση ή αφαίρεση ενός τροχού ή/και ενός ελαστικού αυτοκινήτου,έλλειψη ευθυγράμμισης και ελλιπής συντήρηση.
 7. Επισκευάσιμη ζημιά στην περιοχή του πέλματος.
 8. Κλοπή και ζημιές που προκαλούνται από πράξεις βανδαλισμού (μαχαίρωμα κ.α.) ή κακόβουλη ενέργεια του οδηγού-ιδιοκτήτη.
 9. Ελαστικά με υπόλοιπο βάθος πέλματος μικρότερο του δείκτη φθοράς 1,6mm.
 10. Ζημιά λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Η παρούσα εγγύηση καλύπτει μόνο ένα ελαστικό που έχει υποστεί ζημιά και πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Τα ελαστικά που αντικαθίστανται και επανατοποθετούνται πρέπει να είναι του ίδιου τύπου ή του αντίστοιχου νέου και δεν θα καλύπτονται από την ίδια εγγύηση. Η εταιρεία δεν καλύπτει οποιοδήποτε κόστος πέραν της αξίας του ελαστικού. (π.χ. κόστος επιστροφής, αποστολής, επανατοποθέτηση, ευθυγράμμιση κ.α.) Όλες οι άλλες περιπτώσεις επιβαρύνουν τον πελάτη.

Εφαρμογή και Οδηγίες

Για να αξιώσετε την εγγύηση θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας την απόδειξη αγοράς- τιμολόγιο των ελαστικών όπου θα αναγράφεται η ονομασία των ελαστικών μαζί με την ταυτότητα ή/και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Σε περίπτωση αγοράς από μεταπωλητή μας που κάνει και την τοποθέτηση- αντικατάσταση θα πρέπει κατά την αγορά να συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία στην φόρμα επιστροφής προϊόντων στην ιστοσελίδα μας ή στην κάρτα που προσκομίζετε στον μεταπωλητή. Το κάθε ελαστικό θα παραδίδεται από τον μεταπωλητή στην εισαγωγική εταιρεία Petrana tyres για έλεγχο.